כתב עת - מי ומה בשרשרת האספקה - גיליון 22 - מרץ 2024

סיפורים מהשטח " פועלת במרץ, כדי לפתור את אתגרי התזונה Brevel הנהלת חברת הסטארט-אפ " הגדולים ביותר, הקיימים כיום. החברה הצליחה לפתח טכנולוגיה ייחודית ופורצת-דרך *, המאפשרת לייצר חלבון טעים ובר-קיימא לתעשיית )Microalgae( לגידול מיקרו-אצות המזון. עלות החלבון דומה לעלויות של סויה ושל אפונה, שהם המקורות המובילים לחלבון סוללת את הדרך לעידן חדש באספקת חלבון אלטרנטיבי והיא Brevel מן הצומח. חברת )״For A Sustainable Future״מביאה את התעשייה לצעד גדול לעתיד בר-קיימא ( הפתרון החדשני של החברה מבוסס על גידול מיקרו-אצות, שאינן מהונדסות גנטית ], וזאת באמצעות טכנולוגיה מוגנת Non-GMO[ )Non-Genetically Modified Organism( פטנט. זהו פתרון שאינו מסתמך על אדמות עיבוד, וגם אינו תלוי באקלים ובמזג-אוויר. נוסף על-כך, הוא חסכוני מאוד במשאבים ובמים, ויש לו טביעת רגל קטנה מאוד אלי יצחקוב ומלי לוי "שוק החלבון האלטרנטיבי הנוכחי מצוי בבעיות רבות ובמיגוון היבטים, כגון: עלות, טעם, פונקציונליות, איכות וקיימות". כך אומר יונתן גולן, מנכ"ל חברת , והוא מוסיף: "מיקרו-אצות הן המקור האולטימטיבי לחלבון מבחינת Brevel קיימות. אך למרבה הצער, לאפשרויות הקיימות בעבורן, כחלבון אלטרנטיבי, יש לאתגרים Brevel עלויות וחסמי טעם גבוהים מאוד. עם זאת, הפתרון הייחודי של אלה הוא באמצעות שינוי פרדיגמה בגידול מיקרו-אצות". היא הראשונה בעולם לשלב תסיסה על בסיס סוכר Brevel הטכנולוגיה של ) של מיקרו-אצות עם ריכוז גבוה של אור בקנה- Sugar based fermentation( מידה תעשייתי. כתוצאה מכך, נוצר חלבון שמחירו הוא תחרותי, לעומת הסויה A והאפונה, והוא גם טעים. נוסף על-כך, הוא בעל פרופיל חומצות אמינו מלא ( High digestibility ) ועם ציוני עיכול גבוהים מאוד ( full amino acid profile .)scores מי ומה בשרשרת האספקה 54 מיקרו-אצות: לעתיד בר-קיימא עם אם המשפחה "Brevel" שלושת מייסדי חברת * מיקרו-אצות הן אורגניזמים מיקרוסקופיים, הנעזרים בפוטוסינתזה (המרת אנרגיית אור לאנרגיה כימית) לגידול משאבים ביעילות רבה. המיקרו-אצות מיליארדי שנים והפכו לחמצן את רוב הפחמן 2 התפתחו לפני יותר מ- ) באטמוספירה. כך הן אפשרו התפתחות של צורות חיים CO2 הדו-חמצני ( ממחזור ייצור 50%- מתקדמות יותר, וגם כיום, המיקרו-אצות מהוות יותר מ חלבון עם 60%-40% החמצן על בסיס יומי. המיקרו-אצות מכילות באופן טבעי מיגוון רכיבים בריאים. הן גדלות בכל מקום, ברחבי כוכב הלכת שלנו: באגמים, בנהרות, באוקיינוסים, ואפילו במדבריות ובאזור הארקטי. בטבע קיימים יותר אלף זנים שונים של מיקרו-אצות, שרק מעטים מהם נחקרו ורק קומץ 500 ממתוכם נמצא בשימוש.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=