כתב עת - מי ומה בשרשרת האספקה - גיליון 22 - מרץ 2024

סיפורים מהשטח יש טעם וצבע עדינים מאוד, ולכן הוא מתאים מאוד Brevel לחלבון של ליישומי מזון, שבהם מיסוך הטעם אינו אופציה, ובעיקר, בחלופות חלב וביצים על בסיס צמחי. כיום, אין להן פתרונות מתאימים בעלויות משתלמות. בהשוואה לחלבון, הסויה והאפונה הן בעלות טעם חזק מאוד ואלרגני (קרי, עלולים לגרום תגובה אלרגית), ולכן הן אינן מספקות פתרון הולם. בהיבט הקיימות, המיקרו-אצות הן מקור לחלבון בר-קיימא בכוכב הלכת שלנו. להלן השוואה של המשאבים הדרושים לייצור חלבון על-פי מקורו: • (סויה) 170 (מיקרו-אצות), לעומת 0.3 שימוש בקרקע (דונם/טונה חלבון): (בקר). 4,200 ו- • 9 (מיקרו-אצות), לעומת 3 /ק"ג חלבון): CO2 פליטת פחמן דו-חמצני (ק"ג (בקר). 110 (סויה) ו- • (סויה) 170 (מיקרו-אצות), לעומת 90 צריכת מים (ק"ג מים/ק"ג חלבון): (בקר). 4,200 והיתרון בהפקת חלבון מהמיקרו-אצות הוא מובהק, ויתרה מזו, המיקרו-אצות אינן זקוקות לחומרי הדברה, או לקוטלי עשבים. Brevel במערכות של שינוי הפרדיגמה בגידול המיקרו-אצות כיום, המיקרו-אצות מיוצרות בפוטוסינתזה, בבריכות חיצוניות (או בבריכות פנימיות) או בכורי תסיסה סגורים, שהם עתירי עבודה מאוד. בתהליכי הייצור האלה יש זיהומים, תפוקה נמוכה ועלויות גבוהות. התהליך האלטרנטיבי הוא שימוש במכלי תסיסה, שבהם מוסיפים סוכר לתהליך ההתססה. הסוכר מזרז את גידול המיקרו-אצות ומפחית את עלויותיו. עם זאת, תהליך זה מתבצע בחושך ובהיעדר אור, רבים מן הרכיבים, הפונקציונליות והיתרונות של המיקרו-אצות הולכים לאיבוד. , כאמור היא הראשונה בעולם, שהצליחה לשלב תסיסה מבוססת- Brevel חברת ). הטכנולוגיה, Combining the Best of Two Worlds סוכר עם אור בתהליך אחד ( המוגנת בפטנט, משלבת תהליך תסיסה מתקדם עם ריכוז גבוה של תאורה פנימית. תסיסה זאת היא ייחודית ויוצרת תפוקות גבוהות ועקביות, בעוד תוספת האור מאפשרת פוטוסינתזה לייצור שפע של רכיבים משובחים ביותר. מבוססת על מערכות היי-טק פנימיות, סטריליות Brevel הטכנולוגיה של ואוטומטיות לחלוטין. הפתרון הייחודי מאפשר ייצור של המיקרו-אצות , פריון 10 ) של פי Growth rate בסטנדרטים חדשים של יעילות: שיעור צמיחה ( )Cost reduction , הפחתת עלויות ( 200 ) של פי Land productivity קרקע ( , ותשומות כוח-אדם 100% ) של Consistency , עקיבות ( 90% בשיעור של בלבד. התוצר כולל רכיבים העשירים ברכיבים 10% ) בשיעור של Manpower( תזונתיים, המיוצרים רק בנוכחות אור. החברה כבר מפעילה כורי תסיסה בקנהמידה מסחרי, והיא תשלים בקרוב את בניית המפעל המסחרי הראשון לייצור המיקרו-אצות בישראל. שיתופי פעולה לעתיד בר-קיימא שואפת להיות הבחירה הראשונה בעבור חלבון צמחי, ברחבי העולם", Brevel" אומר יונתן גולן, והוא מוסיף: "כיום, החברה מתמקדת ביישום מזון, כולל מוצרי חלב, ביצים, דגים ופירות-ים. החלבון שלנו מגיע כאבקה יבשה, והשותפים שלנו מי ומה בשרשרת האספקה 56 ״מיקרו-אצות הן המקור האולטימטיבי לחלבון מבחינת קיימות. אך למרבה הצער, לאפשרויות הקיימות בעבורן, כחלבון אלטרנטיבי, יש עלויות וחסמי טעם גבוהים מאוד. עם זאת, לאתגרים אלה הוא באמצעות שינוי Brevel הפתרון הייחודי של פרדיגמה בגידול מיקרו-אצות" חלון בקרה במכל ההתססה שלושת מייסדי החברה: מתן גולן, יונתן גולן, ועידו גולן

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=